Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Deň hygieny rúk zaujal 300 návštevníkov vo zvolenskej nemocnici

9.5.2018

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, zorganizovala podujatie zamerané hlavne na prevenciu a edukáciu. Počas Dňa hygieny rúk zavítalo do nemocnice viac ako 300 záujemcov, ktorí si prišli bezplatne osvojiť správnu techniku a návyky pri umývaní rúk.

Nemocnica Zvolen i tento rok zaradila do kalendára svojich aktivít podujatie zamerané predovšetkým pre širokú verejnosť. Umývanie rúk je najjednoduchší a najefektívnejší spôsob, ako zabrániť vzniku a šíreniu rôznych infekcií. Dôkladná hygiena rúk chráni aj pred respiračnými a ďalšími chorobami nazývanými tiež choroby špinavých rúk, ako sú hepatitída (žltačka) typu A i rôzne ochorenia hnačkového charakteru.

„Rád by som touto cestou poďakoval všetkým, ktorí navštívili zvolenskú nemocnicu a venovali svoj čas dôležitej činnosti ako je umývanie rúk. Obzvlášť vítame záujem miestnych škôl a škôlok, pretože už pri najmenších deťoch vidíme niektoré zlozvyky, ktoré je potrebné zmeniť. Naopak vítame, keď sú deti od útleho veku vedené k samostatným hygienickým návykom.  Vzhľadom na záujem verejnosti, vieme už dnes avizovať, že akciu v rámci Dňa hygieny rúk určite zopakujeme aj o rok,“ uviedol  riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Belanský, MPH.

Kontaktná forma prevencie sa teší stále väčšej pozornosti zo strany pacientov, rodičov s deťmi a celej širokej verejnosti nielen zo Zvolena ale i zo stredného Slovenska. Ani v tomto roku tomu nebolo inak. Dôkazom je účasť rádovo v stovkách návštevníkov.

Nemocnica Zvolen informuje o správnej technike umývania rúk už deti v predškolskom veku, a to prostredníctvom projektu s názvom Minko Špinko. Postavičku s týmto menom poznajú predovšetkým miestne deti. Za niekoľko rokov stihol navštíviť mnohé zvolenské škôlky a školy, kde  pútavou a ľahkou formou učí správnej hygiene rúk. Tento spôsob edukácie podporujú pedagógovia aj samotní rodičia.

Späť