Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Nemocnica Zvolen rozšírila ambulantnú starostlivosť v odbore infektológia

28.3.2019

V súvislosti s nárastom infekčných chorôb, na čo nadväzuje aj nárast rozsahu dispenzárnej starostlivosti o pacientov v uvedenom odbore, rozhodlo vedenie Nemocnice Zvolen a. s., člen skupiny AGEL, o rozšírení ordinačných hodín infektologickej ambulancie.

Samostatná infektologická ambulancia poskytuje odbornú starostlivosť  pacientom s infekčnými ochoreniami, ale aj pacientom s inou základnou chorobou komplikovanou infekčným ochorením, alebo podozrením na toto ochorenie.

Od januára 2019 je zabezpečená prevádzka ambulancie tak, aby bola pacientom k dispozícii denne, počas všetkých pracovných dní v týždni. V pondelok v nej ordinuje MUDr. Iveta Tuhárska, v ostatné pracovné dni pracuje ambulancia pod odborným vedením MUDr. Ladislava Lužinského, ktorý v minulosti pôsobil ako primár Oddelenia infektológie v Banskej Bystricii. 

MUDr. Ladislav Lužinský, odborný lekár – infektológ sa vyjadril: „Odbornou náplňou infektologickej ambulancie je diagnostika a liečba infekčných ochorení, vrátane dispenzarizácie. Poskytujeme zdravotnú starostlivosť pre akútne stavy a diferenciálnu diagnostiku, najmä pre infekcie:

  • atypické (mykoplazmové, chlamýdiové),
  • herpetické (ovčie kiahne, pásový opar, infekčná mononukleóza),
  • lymská borelióza,
  • parazitárne, zoonózy (nákaza prenosná zo zvierat na človeka – kampylobakterióza, yersinióza, toxoplazmóza, echinokokóza, toxokaróza, trichinelóza, giardióza atď.),
  • infekcie kože a mäkkých tkanív (eryzipel, flegmóna),
  • zažívacieho traktu (vírusové, bakteriálne) a infekcie v  ORL oblasti,
  • zabezpečujeme diagnostiku hepatitídy B a C,
  • a poskytujeme očkovanie proti besnote“ uzavrel MUDr. Lužinský.

K vyšetreniu v infektologickej ambulancii je vhodné objednať sa telefonicky na čísle 045 5201 515.

Nemocnica Zvolen je nemocnicou všeobecného typu poskytujúca zdravotnú starostlivosť predovšetkým pre spádovú oblasť Zvolen, Detva, Krupina. Ročne hospitalizuje viac ako 16 tisíc pacientov a ambulantne ošetrí v priemere 100 tisíc pacientov. Ďalšie informácie nájdu pacienti na stránke www.nemocnicazvolen.sk

Späť