Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica zakúpila novú medicínsku techniku

15.11.2018

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, investovala do obnovy zdravotnej techniky, tak že zakúpila prístroje v celkovej hodnote takmer 20-tisíc eur. Tie pomôžu lekárom špecialistom pri diagnostike ušných ochorení a pri terapeutických výkonoch.

Investícia v celkovej hodnote bezmála 20-tisíc eur prispeje k  modernizácii prístrojovej techniky, ktorú lekári používajú pri diagnosticko-terapeutických výkonoch. Audiometer je dôležitý pri vyšetrovaní porúch sluchu a bude súčasťou prístrojovej výbavy ORL ambulancie.

Endoskopická technika v podobe nového laryngofibroskopu a fibrobronchoskopu zas pomáha počas operačných výkonov u pacientov s tracheostómiou a pri iných závažných ochoreniach. Vybavenie je určené pre operačné sály a oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny.

„Nemocnica Zvolen pravidelne investuje do zdravotnej techniky. Ak chceme poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť a choroby pacientov diagnostikovať rýchlo a presne, je to nevyhnutné, pretože prístroje sa postupne nie len technicky, ale aj morálne opotrebúvajú, pričom diagnostické aj liečebné postupy sa stále rozvíjajú,“ poznamenal MUDr. Ján Belanský, MPH, riaditeľ zvolenskej nemocnice.

Nemocnica Zvolen je nemocnicou všeobecného typu. Ročne hospitalizuje približne 17-tisíc pacientov a viac ako 160-tisíc ambulantne ošetrí. Spádovou oblasťou pre všetky typy poskytovanej zdravotnej starostlivosti sú hlavne okresy Zvolen, Detva a Krupina.

Späť