Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Nemocnica Zvolen dostala novorodenecké lôžka

5.11.2018

Novorodenecké oddelenie zvolenskej nemocnice, ktorá je členom skupiny AGEL, bolo v týchto dňoch obdarované novými detskými lôžkami. Prevoz novorodencov bude v nemocnici výrazne pohodlnejší, ale taktiež najmä bezpečnejší.

Dar využije personál novorodeneckého oddelenia na prepravu detí pri prvých vyšetreniach po pôrode. Vozíky sú polohovacie a dostatočne priestranné. „Pri príležitosti 20. výročia vzniku našej spoločnosti sme sa rozhodli obdarovať nemocnicu vo Zvolene a zaželať šťastnú cestu s novorodeneckými vozíkmi detičkám, mamičkám aj sestričkám. Spolu s výrobcom sme sa podieľali na dodaní vozíkov v hodnote v celkovej hodnote 3-tisíc eur,“ uviedla Eleonóra Čiliaková, zástupkyňa spoločnosti Portas, ktorá prišla odovzdať dar.

,,Prepravné lôžka sú bezpečné a vytvárajú pohodlie pre deti a ich využitie ocení aj nemocničný personál. Za dodanie ďakujeme za naše zdravotnícke zariadenie, a tiež v mene našich malých klientov,“ povedala  námestníčka riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť MUDr. Jana Zdechovanová a dodala: „Je chvályhodné, že niekto myslí aj na bezpečie najmenších.

,,Okrem prevozu je možné detičky v nich vyšetrovať a v prípade potreby aj prebaľovať. Sú dostatočne stabilné a zároveň polohovacie, čo je veľká výhoda pri manipulácii s novorodencami,“  doplnila MUDr. Katarína Golianová, vedúca lekárka novorodeneckého oddelenia.

Novorodenecké oddelenie zabezpečuje komplexnú starostlivosť deťom po pôrode, hospitalizovaným spolu s matkou v tzv. systéme rooming-in. Ročne sa v Nemocnici Zvolen narodí približne 1200 detí. Je predpoklad, že toto číslo dosiahne nemocnica aj tento rok, čo potvrdzuje aj tisíci pôrod, ktorý nemocnica zaznamenala už 29. októbra 2018.

Späť