Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Nemocnica Zvolen zaznamenala tisíci pôrod

1.11.2018

V pôrodnici Nemocnice Zvolen, ktorá je členom skupiny AGEL, príde ročne na svet približne 1200 detí. V rámci kraja je to najvyšší počet pôrodov v zdravotníckom zariadení. V pondelok 29. októbra o 8:40 hod. zaznamenala nemocnica už tisíci pôrod. Narodilo sa zdravé dievčatko Ester, s mierami 3020 gramov a 50 centimetrov.

Ester prišla na svet cisárskym rezom, ktorý odviedli pôrodníci MUDr. Dana Kobidová a MUDr. Milan Mikuš. Personál gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia pod vedením primára MUDr. Petra Molitorisa a vedúcej pôrodnej asistentky Mgr. Kataríny Farbiakovej popriali dievčatku veľa zdravia a rodičom zaželali veľa trpezlivosti, radosti a lásky pri výchove dcéry.

„Rád vyslovujem spokojnosť, že mamičky si vyberajú práve naše zariadenie, aby tu priviedli na svet svoje deti. Teší nás ich dôvera a môžem len konštatovať, že urobíme všetko preto, aby sa u nás cítili príjemne a bezpečne“ poznamenal pri tejto príležitosti MUDr. Ján Belanský, MPH, riaditeľ zvolenskej nemocnice.

„Vo zvolenskej pôrodnici sa za minulý rok narodilo najviac detí v Banskobystrickom kraji. Obľúbenosť našej pôrodnice medzi rodičkami nás veľmi teší, preto som veľmi rád, že dnes sme dosiahli už tisíci pôrod“ doplnil primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, MUDr. Peter Molitoris.

Pôrodnica Nemocnice Zvolen patrí v regióne banskobystrického samosprávneho kraja k najlepším pôrodniciam s najvyššou pôrodnosťou. Nemocnica aj napriek tejto skutočnosti stále hľadá prostriedky na udržanie a zvýšenie komfortu a bezpečnosti mamičiek a ich detí. Len prednedávnom investovala do rekonštrukcie lôžkových jednotiek takmer 400-tisíc eur a v súvislosti so zvyšovaním štandardu plánuje ďalšie dve etapy rekonštrukčných prác, ktorých výsledkom bude obnova ambulantných a prevádzkových priestorov oddelenia a v konečnej fáze bude modernizovaná aj pôrodnica.

 

 

Späť