Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Vynovené priestory vo zvolenskej nemocnici prilákali stovky návštevníkov

28.9.2018

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, zaznamenala za posledných deväť mesiacov začiatok, priebeh a ukončenie rekonštrukčných prác na gynekologicko-pôrodníckom a novorodeneckom oddelení. V týchto dňoch nemocnica verejnosti predstavuje výsledok modernizácie lôžkových jednotiek, počas ktorej nastala kompletná premena pôvodných priestorov na nové. Tie už teraz čakajú len na prvé pacientky. Celková výška investície predstavuje takmer 400-tisíc eur. V deň otvorenia si prišlo pozrieť zrekonštruovanú časť nemocnice približne 300 návštevníkov.

Gynekologické pacientky a mamičky sa budú po operačných zákrokoch a pôrodoch zotavovať v novom príjemnom prostredí, s pocitom intimity a bezpečia. Rekonštrukcia lôžkových jednotiek si vyžiadala  investíciu  vo výške takmer 400-tisíc eur.  

Význam gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, ktoré v stredoslovenskom regióne patrí k najlepším pôrodniciam s najvyššou pôrodnosťou, je nepochybne dôležitý a opodstatnený. Ročne sa tu narodí približne 1200 detí. 

,,Obnovu nemocnice považujeme pre nás za výzvu, aby sme umožnili čo najlepšie podmienky pre zdravotníkov a mamičky s deťmi," uviedol MUDr. Ján Belanský s tým, že modernizovať  sa plánujú aj ďalšie časti zdravotníckeho zariadenia. Vynovenie lôžkovej časti bolo totižto len prvou etapou celkovej premeny.

Po slávnostnom otvorení nových priestorov gynekologicko-pôrodníckeho a novorodeneckého oddelenia mala nemocnica pripravené sprievodné podujatie určené pre verejnosť. Na Deň otvorených dverí si prišli pozrieť zmodernizované priestory najmä nastávajúce mamičky, ale zavítali aj oteckovia a deti z miestnych škôl.

Okrem prehliadky zrekonštruovaných priestorov  na nich čakal bohatý program v podobe preventívnych diagnostických meraní, a tiež im bola predvedená správna technika umývania rúk s následným overením pod UV lampou. Na deti čakali špeciálne diplomy a dostali i odmenu. Veľký záujem sprevádzal konzultácie, sestry a pôrodné asistentky  odpovedali na mnohé otázky budúcich mamičiek. Zdravotnícke zariadenie počas verejnej prezentácie navštívilo takmer 300 návštevníkov zo Zvolena a širšieho okolia.

 

Späť