Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica zaviedla nový elektronický systém na lieky

25.5.2018

Zvolenská nemocnica, člen skupiny AGEL, zaviedla v týchto dňoch do prevádzky elektronický systém, slúžiaci na získanie bližších informácií o liekoch, či ďalších údajov o vybranom tovare. Systém využíva zákazník priamo v lekárni. Lekárnik sa tak môže sa plne venovať zákazníkovi.

Poskytovanie zdravotnej starostlivosti predstavuje súbor výkonov zdravotníckych pracovníkov, ktorých cieľom je zvýšenie kvality, resp. predĺženie života pacienta. Okrem prevencie, diagnostiky, liečby, ošetrovateľskej starostlivosti a pôrodnej asistencie sem patrí aj lekárenská starostlivosť – tzn. poskytovanie liekov, zdravotníckych pomôcok, či dietetických potravín.

Pri výbere liekov a iného sortimentu sú pre zákazníka často rozhodujúce doplňujúce informácie. Po zosnímaní čiarového kódu sa pacientovi zobrazia kompletné informácie o tovare, vrátane jeho aktuálnej ceny. Elektronický systém zobrazuje nielen aktuálnu cenu podľa kategorizácie, ale aj doplatky, ktoré hradí pacient, či prípadnú zľavu, ktorú lekáreň pacientovi poskytuje. Tiež je možné zobraziť bližšie informácie o lieku, vyhľadať jeho generiká, a prehľadávať zoznam súvisiacich diagnóz. Elektronický systém sa tak stáva spoľahlivým informátorom.

„Elektronickým systémom sme vybavili nemocničnú lekáreň s cieľom zjednodušiť naším pacientom prístup k informáciách. Je umiestnený tak, aby bol ľahko dostupný pre každého. Ten si veľmi jednoduchým spôsobom vyhľadá všetko, čo ho zaujíma. Lekárnikovi tak ostáva dostatočný priestor na plnenie povinností. Informácie v systéme sú k dispozícii v troch rôznych jazykoch – slovensky, maďarsky a anglicky“ povedal riaditeľ nemocnice, MUDr. Ján Belanský, MPH.

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, je nemocnica všeobecného typu. Poskytuje zdravotnú starostlivosť na siedmych lôžkových oddeleniach, prevádzkuje štyri SVLZ pracoviská a celý komplex špecializovaných ambulancií. Ročne hospitalizuje takmer 17 tisíc pacientov a viac ako 160 tisíc pacientov ambulantne ošetrí.

Späť