Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Nový sonografický prístroj pomôže pri diagnostike ochorení

14.2.2018

Lekári detského oddelenia Nemocnice Zvolen, člena skupiny AGEL, používajú pri vyšetrovaní nový moderný sonografický prístroj. Sonograf v hodnote viac ako 27 000 eur spĺňa najnovšie kritériá kvalitnej diagnostiky ochorení vnútorných orgánov detí. Využijú ho špecialisti viacerých medicínskych odborov v pediatrii.

Novým sonografickým prístrojom budú vyšetrení  pacienti špecializovaných detských ambulancií, ako aj detskí pacienti počas hospitalizácie na pediatrickom oddelení Nemocnice Zvolen.

„Na sonografickom prístroji budú pracovať detskí lekári – detský nefrológ, ktorý má v odbornej starostlivosti deti s ochoreniami obličiek a  vrodenými, alebo získanými chybami močového systému, neonatológ, ktorý u rizikových novorodencov vykonáva  vyšetrenia  mozgu  a  obličiek. Nový ultrazvukový prístroj umožní urýchliť  diagnostický proces u detských pacientov s bolesťami brucha, poruchami činnosti  a  ochoreniami zažívacieho traktu,  močového systému, alebo  pri podozrení na rôzne ochorenia brušných orgánov“ vysvetlila primárka detského oddelenia, MUDr. Oľga Švecová.

„Veľmi sa všetci tešíme, pretože bude prínosom pre prácu lekárov, ako aj pre  detských pacientov. Tento prístroj nám umožňuje vykonávať okrem už spomenutých aj ECHOkardiografické vyšetrenia. Súčasťou vybavenia prístroja je špecializovaný softvér a  kardiologické sondy určené  pre  vyšetrenia detí v nízkom veku, ako  aj u starších detí.  Toto vyšetrenie bude vykonávať lekárka, ktorá absolvovala  niekoľkomesačný odborný pobyt na vysokošpecializovanom pracovisku na Slovensku, v Detskom kardiocentre v Bratislave. Tešíme sa na prácu na novom sonografickom prístroji a ďakujeme za všetkých detských pacientov,“ dodala MUDr. Švecová.

Vyšetrenia na uvedenom sonografe poskytuje nemocnica detským pacientom zvolenského, krupinského, banskoštiavnického regiónu a žarnovického regiónu. Vyšetrenie bude vykonané každému detskému pacientovi, ktorého rodičia oň prejavia záujem a bude indikované lekárom - špecialistom. Bližšie informácie je možné nájsť na webovej stránke nemocnice alebo telefonicky na čísle 045 / 5201 819.

Späť