Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Neurológ Ján Necpál zo zvolenskej nemocnice opísal výnimočný prípad

27.9.2017

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, zaznamenala výnimočný prípad pacientky, ktorá sa predávkovala venlafaxínom, následkom čoho sa u nej prejavil opsoklonus myoklonus ataxia syndróm. Pacientku liečil MUDr. Ján Necpál a jeho lekársky úspech si všimli aj vo svete.

Doktor Ján Necpál pracuje v Nemocnici Zvolen ako neurológ. Počas svojej praxe sa mu podarilo opísať výnimočný prípad pacientky, ktorá si chcela vziať život a predávkovala sa antidepresívom s názvom venlafaxín, následkom čoho sa u nej prejavil tzv. opsoklonus myoklonus ataxia syndróm (OMAS). Doktor Ján Necpál vedie i ambulanciu pre parkinsonizmus a iné extrapyramídové poruchy. Lekársky úspech si všimli aj zahraničné média, a jeho prípad bol publikovaný v časopise Journal of the Neurological Sciences.

,,Syndróm sa prejavuje nepravidelnými zášklbmi očí, končatín a poruchou koordinácie končatín a chôdze. Doteraz sa spájal takmer výlučne s detskými nádormi mozgu alebo infekciami centrálneho nervového systému, uviedol neurológ MUDr. Ján Necpál.

„Včasná a najmä správna diagnostika a terapia liečiteľných neurologických ochorení je naším prvoradým cieľom. Existuje však mnoho ochorení, ktoré patria do kategórie vzácnych ochorení, ktorých diagnostika a liečba je často náročnejšia, no snaha a boj s nimi sú práve preto omnoho viac cenené zo strany pacientov a ich blízkych,“ dodal MUDr. Ján Necpál zo zvolenskej nemocnice.

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL,  je spádovou oblasťou pre takmer 150 000 obyvateľov.  Ročne sa v nej hospitalizuje približne 17 000 pacientov. Za prvý polrok 2017 mala nemocnica  takmer 8600 ukončených hospitalizácii pacientov na lôžkových oddeleniach. Významný podiel na tom, že pacienti zo stredoslovenského regiónu vyhľadávajú zvolenskú nemocnicu mali i rekonštrukcie vstupných priestorov, rekonštrukcie viacerých ošetrovacích jednotiek, klimatizované priestory niektorých ambulancií a široké možnosti nadštandardných služieb.

Späť