Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Vo zvolenskej nemocnici hospitalizovali za prvý polrok takmer 8600 pacientov

4.9.2017

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, ročne ošetrí desaťtisíce pacientov v regióne, ktorý má takmer 150 000 obyvateľov. Spádovou oblasťou pre všetky typy poskytovanej zdravotnej starostlivosti sú prioritne okresy Zvolen, Detva a Krupina.

K vysokému počtu ošetrených a hospitalizovaných pacientov za posledný polrok prispela nielen kvalitná zdravotná starostlivosť, ale aj moderné vybavenie zdravotníckeho zariadenia. Hlavné vstupné haly jednotlivých budov, ktoré slúžia pre verejnosť dávajú obraz o tom, že sa mnohé zmenilo.

Významný podiel na tom, že pacienti zo stredoslovenského regiónu vyhľadávajú zvolenskú nemocnicu mali i rekonštrukcie vstupných priestorov, rekonštrukcie viacerých ošetrovacích jednotiek, klimatizované priestory niektorých ambulancií a široké možnosti nadštandardných služieb.

,,Za posledné obdobie v Nemocnici Zvolen ročne hospitalizujeme približne 17 000 pacientov. Za prvý polrok 2017 sme mali  takmer 8600 ukončených hospitalizácii pacientov na našich lôžkových oddeleniach. Najviac pacientov bolo hospitalizovaných na chirurgickom a geriatrickom oddelení, čo predstavuje viac ako 1600 pacientov. V pôrodnici sa za prvých šesť mesiacov narodilo viac ako 600 detí," uviedol MUDr. Peter Časnocha námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť.

Lekári ambulantne vyšetrili a ošetrili spolu 89 678 pacientov. Najväčší nápor je na chirurgickej, internej a geriatrickej ambulancii. Chirurgická príjmová ambulancia je najviac vyťažená, pracuje sa v nej v 24 hodinovom režime. Lekári tu vyšetrili a ošetrili za prvý polrok takmer 15 000 pacientov," dodal  MUDr. Peter Časnocha námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť.

Na chirurgickom oddelení je ročne hospitalizovaných okolo 4000 pacientov. Špecifikom zvolenskej nemocnice je geriatrické oddelenie, ktoré svojou kapacitou lôžok prevyšuje aj podobné oddelenia fakultných nemocníc. Oddelenie je umiestnené až na troch poschodiach.

Späť