Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Pacienti Nemocnice Zvolen si nechali bezplatne vyšetriť hladinu cukru v krvi

30.6.2017

Pacienti, ktorí 29. júna 2017 navštívili polikliniku Nemocnice Zvolen, člen skupiny AGEL, si mohli v čase medzi 8.00 a 15.00 hod. nechať bezplatne vyšetriť hladinu cukru v krvi. Vysoká hladina cukru v krvi je jedným z príznakov cukrovky.

Akciu DIA deň s Wellion organizovala pre nemocnicu spoločnosť Wellion. Pred budovou polikliniky našli pacienti v čase konania akcie kamión, kde sestričky ochotne všetkým okoloidúcim odmerali tlak a urobili vyšetrenie na hladinu cukru krvi. Hladina cukru v krvi sa určuje z kapilárnej krvi - ako napríklad z konca prsta a na vyšetrenie postačí celkom malá kvapka, takže pichnutie pacient takmer necíti.

"Diabetes je závažné ochorenie, ktoré býva často neskoro diagnostikované, kvôli nevýrazným symptómom.  Aj preto sú dôležité preventívne prehliadky. Neliečený diabetes má vážne následky na zdraví pacienta, od častých infekcií močových ciest a kožných infekcií, cez poškodenia zraku, obličiek až po poruchy vedomia a kómu," hovorí MUDr. Peter Časnocha, námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť.

Nemocnica Zvolen poskytuje lôžkovú starostlivosť pre viac ako 100 tisíc obyvateľov z okresov Zvolen, Krupina, Detva. Nemocnica ročne ošetrí takmer 17 000 lôžkových pacientov, ambulantne ošetrí viac ako 120 000 pacientov, vykoná viac ako 3 500 operácií a 1 200 pôrodov.

Späť