Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Päť sestier nemocnice zvolen majú BIELE SRDCE

19.5.2017

Prestížnym ocenením BIELE SRDCE Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek (RK SaPA) vo Zvolene, 17. mája 2017, vyjadrila svoje uznanie piatim sestrám z Nemocnice Zvolen, ktorá je členom skupiny AGEL. Všetky sestry získali ocenenia v kategórii Sestra/pôrodná asistentka manažér.

Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier a z rúk prezidentky RK SaPA vo Zvolene Bc. Jarmili Olšiakovej si ocenenie prevzalo celkom sedem sestier z regiónu Zvolen, ktoré boli nominované v  kategórii: sestra/pôrodná asistentka – manažér, sestra/pôrodná asistentka v praxi, sestra/pôrodná asistentka –pedagóg.

Prvou ocenenou bola Mgr. Mária Badinková, ktorá pracuje ako manažérka dennej zmeny na chirurgickom oddelení na ošetrovacej jednotke muži. „Mgr. Mária Badinková prezentuje svoje povolanie skutkom, slovom, ale predovšetkým srdcom a preto jej právom patrí toto ocenenie," uviedla vedúca sestra chirurgického oddelenia, Alena Jurscíková.

Ďalšou ocenenou bola aj pani Anna Lalíková, ktorú charakterizuje predovšetkým zodpovednosť, poriadok a disciplína, je spravodlivá, ale napriek tomu vždy s ľudským prístupom.  V mene celého kolektívu neurologického oddelenia gratulujeme k prestížnemu oceneniu a vyslovujeme srdečnú vďaku," povedala vedúca sestra neurologického oddelenia PhDr. Marta Hríbiková.

Treťou ocenenou bola PhDr. Zuzana Bukovcová, vedúca sestra interného oddelenia, ktorú kolektív oddelenia charakterizoval ako "vedúcu sestru s veľkým srdiečkom, ktorá je láskavá, múdra, trpezlivá, obetavá".

Ocenenie Biele srdce si prevzala aj Mgr. Elena Malatincová, už takmer 11 rokov vedúca sestra detského oddelenia. „Riešenie akejkoľvek situácie zvláda na vysokej profesijnej a riadiacej úrovni. Je jedinečným príkladom vedúceho pracovníka s vysokým kreditom," hovorí primárka oddelenia MUDr. Oľga Švecová.

Piate ocenenie pre sestry zvolenskej nemocnice si prebrala Mgr. Katarína Farbiaková, ktorá už 12 rokov vykonáva prácu vedúcej sestry gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. „Katka si človek, ktorý skrýva v sebe zodpovednosť, duchaplnosť, láskavosť. Si jednou z tých, ktoré napĺňajú poslanie pôrodnej asistentky,"  znel odkaz celého kolektívu gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia.

Ocenenia boli odovzdané na regionálnom seminári v priestoroch Obvodného úradu vo Zvolene, pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier, pričom pred odovzdaním ceny zástupkyne regionálnej komory predstavili ocenených a uviedli ich stručný profesijný životopis. „V mene vedenia nemocnice ako i všetkých kolegov srdečne gratulujeme k prestížnemu oceneniu všetkým našim oceneným sestrám a prajeme im veľa pracovných úspechov a spokojných pacientov,“ uzavrela námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Mgr. Elena Mikušová.

Nemocnica Zvolen poskytuje lôžkovú starostlivosť pre viac ako 100 tisíc obyvateľov z okresov Zvolen, Krupina, Detva. Nemocnica ročne ošetrí takmer 17 000 lôžkových pacientov, ambulantne ošetrí viac ako 120 000 pacientov, vykoná viac ako 3 500 operácií a takmer 1 000 pôrodov.

Späť