Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenskú nemocnicu navštívilo viac ako 150 ľudí v rámci Dňa otvorených dverí

27.9.2016

Prvý Deň otvorených dverí (DOD) pre verejnosť pripravila Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, pri príležitosti 80 výročia založenia nemocnice. Dnes 27. septembra 2016 navštívili zvolenskú nemocnicu predovšetkým žiaci základných škôl, ale aj okoloidúci ľudia zo širokej verejnosti. Podujatie sa konalo v areáli nemocnice, pri budove polikliniky v doobedňajších hodinách.

O zaujímavý kultúrny program počas podujatia sa postaralo konzervatórium PinkHarmony vo Zvolene, v rámci programu odzneli pesničky rôznych žánrov, od ľudoviek až po súčasné, moderné. Návštevníci si mohli prezrieť porovnanie historických fotografií s aktuálnymi. V rámci DOD si deti a verejnosť mohli dať bezplatne zmerať krvný tlak, hladinu cukru v krvi, naučiť sa správny postup umývania rúk, vidieť ukážku resuscitácie a naučiť sa správne cvičiť napríklad cviky na posilnenie chrbtice. Deti veľmi zaujala prehliadka sanitky, ďalej sa boli pozrieť na sono vyšetrenie a v laboratóriách, kde sa bežný návštevník nedostane.

Do súťaže o najlepšiu kresbu na tému "Čistota pol života" sa prihlásilo 22 žiakov zo základných škôl vo Zvolene.  Výherkyňami sa stali Saška H., Vaneska V. a Aďka P., ktoré boli ocenené balíčkom od Novej Lekárne. Sladkým ukončením a zároveň prekvapením bola dvojposchodová narodeninová torta nemocnice, ktorú deťom krájal a rozdával riaditeľ nemocnice MUDr. Jozef Botka.  "Sme radi, že sa prvý DOD v našej nemocnici vydaril a prišlo toľko návštevníkov, ktorí mali úsmev na tvári a príjemne sa zabávali. Rád by som v mene vedenia nemocnice poďakoval všetkým zamestnancom, ktorí sa podieľali na príprave dnešného dňa,“ uviedol MUDr. Jozef Botka s tým, že už teraz sa teší na ďalší ročník.

Nemocnica Zvolen poskytuje lôžkovú starostlivosť pre viac ako 100 tisíc obyvateľov z okresov Zvolen, Krupina, Detva. Nemocnica ročne ošetrí takmer 17 000 lôžkových pacientov, ambulantne ošetrí viac ako 120 000 pacientov, vykoná viac ako 3 500 operácií a takmer 1 000 pôrodov.

Späť