Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Chirurgické oddelenie Nemocnice Zvolen má nové operačné lampy

13.5.2016

Chirurgické oddelenie Nemocnice Zvolen, člen skupiny AGEL, má od dnes, 13. mája 2016, dve nové operačné lampy. Vďaka investícii vo výške takmer 20 000 EUR sa zvýši bezpečnosť pacientov a komfort operatérov, ktorí vykonajú mesačne takmer 300 rôznych operácií.

Nové operačné lampy nahradili už zastarané 20 - ročné. V operačných lampách vydávajú svetlo emitujúce diódy, takzvané LED, blížiace sa vlastnosťami dennému. „Denne vykonáme priemerne 20 operácií a nové svietidlá by mali napomôcť, aby sa oči operatérov, ktoré sa musia dlho sústrediť neunavili tak rýchlo. Vďaka novým svietidlám sa zjednoduší ich optimálne nasmerovanie pričom  sme schopní rozoznať aj najmenšie zmeny farby tkanív a orgánov,“ uviedol primár chirurgického oddelenia MUDr. Dalibor Panuška. 

Chirurgické oddelenie ponúka širokú škálu chirurgických operačných výkonov. „Mnohé zo zákrokov, ako napríklad operácie varixov, žlčníka, artroskopie kolena, prietrže, hemoroidy sa vykonávajú v režime jednodňovej chirurgie. V škále operačných výkonov dominuje brušná chirurgia - operácie prietrží, apendixu, žlčníka, žlčových ciest, žalúdka, hrubého čreva a konečníka, vrátane onkologickej chirurgie. Operácie žlčníka, apendixu,prietrží aj veľkých vykonávame laparoskopicky. V cievnej chirurgii prevládajú operácie varixov dolných končatín dnes už prevažne za pomoci endovaskulárneho lasera. Akútne výkony na končatinových tepnách a operácie A-V fistúl u dialyzovaných pacientov. V oblasti traumatológie sa riešia prakticky všetky úrazy vrátane komplikovaných ťažkých úrazov – polytráum .  Operačne sa riešia prakticky všetky aj komplikované úrazy dlhých kostí  za použitia najmodernejších techník a materiálov ,vrátane poúrazových náhrad bedrových kĺbov tzv. CKP a tiež artroskopie kolena vrátane plastiky krížových väzov. Oddelenie poskytne svoje služby ročne takmer 3 500 pacientom,“ dodal primár.

Vedenie plánuje ďalšie investície, ktoré by zvýšili pacientom komfort pri hospitalizácii. Jednou z veľkých zmien by mala byť v blízkom čase aj dokončenie opráv prízemia chirurgického pavilónu spolu s novým rtg prístrojom. „Snažíme sa našim pacientom ponúknuť stále nové, bezpečnejšie, modernejšie a komfortnejšie metódy, čo samozrejme súvisí so skvalitňovaním technického vybavenia pracovísk. V  nastavenom trende budeme pokračovať,“  uzavrel riaditeľ nemocnice MUDr. Jozef Botka.

Chirurgické oddelenie sa nachádza v Chirurgickom pavilóne, na 1. a 3. poschodí. Na oddelení je 68 lôžok, z toho 7 lôžok je na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS). V nemocnici má dlhoročnú históriu, nenahraditeľné skúsenosti v obore skĺbené s praxou sú pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti pacientovi neoceniteľnou súčasťou. Operačný trakt pozostáva z troch operačných sál.

Späť