Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Nemocnica Zvolen zvýšila komfort svojim pacientom na geriatrickom oddelení

2.5.2016

Celkom 20 kusov nových polohovateľných postelí spolu s matracmi zakúpila v týchto dňoch Nemocnica Zvolen, ktorá je členom skupiny AGEL, pre pacientov geriatrického oddelenia. Investícia v celkovej hodnote 20 000 eur zvýši pohodlie pacientov a zníži fyzickú námahu zdravotníckeho personálu pri obsluhe.

Prednosťou polohovateľných postelí je predovšetkým polohovateľnosť chrbta, nôh a hlavy pacienta a výšková nastaviteľnosť. Súčasťou postelí sú matrace v bezchybnom stave, ktoré majú významný vplyv pre prevenciu vzniku preležanín. Matrace sú vyrobené z kvalitných materiálov, ktoré sa dokážu najlepšie prispôsobiť telu a obmedzia protitlak spôsobujúci bolesti a časté otáčanie sa na matraci. „Našim prvoradým cieľom je poskytovať čo najlepšiu odbornú zdravotnú a ošetrovateľskú starostlivosť s ohľadom na individuálne potreby našich pacientov," uviedla vedúca sestra geriatrického oddelenia Gabriela Hricišinová.

Geriatrické oddelenie je určené pre pacientov nad 65 rokov. Cieľom oddelenia je zabezpečiť rýchlu diagnostiku klientom, poskytnúť adekvátnu liečbu, zabezpečiť klientom vhodné prostredie.
„Našou prioritou je, aby klienti nášho oddelenia odchádzali spokojní do domácej starostlivosti. Ročne hospitalizujeme viac ako 3300 pacientov,“ dodáva vedúca sestra s tým, že najväčším pozitívom je najmä omnoho lepší komfort pre pacientov. 

Oddelenie má 86 lôžok umiestnených v Spoločnom pavilóne na prízemí, 3. a 4. poschodí. Izby sú 2- maximálne 3 lôžkové. Na oddelení sú riešené akútne prípady -  náhle zmeny zdravotného stavu, okrem tých, ktoré, je nutné sledovať na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS). Pacienti sú prijímaní počas dňa, nocí, víkendov a sviatkov.

Späť