Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Mikuláš so svojimi pomocníkmi predčasne rozveselil najmenších pacientov zvolenskej nemocnice

4.12.2015

„Každý deň budú vraj Vianoce…,“ aj takto sa dnes, 4. decembra 2015, spievalo na detskom oddelení Nemocnice Zvolen, ktorá je členom skupiny AGEL. Študenti Strednej zdravotníckej školy vo Zvolene, prezlečení za Mikuláša, čertov a anjelikov prišli rozveseliť našich detských pacientov.

Mikuláš so svojou družinou odmenil všetky deti hračkami a balíčkom, v ktorom nechýbalo ovocie, drobné sladkosti a omaľovánky. Naprázdno neodišiel ani personál detského oddelenia, takže prekvapené ostali aj sestričky a pani doktorky, ktoré tiež dostali ovocie.

Detské oddelenie má 17 lôžok, kde je momentálne hospitalizovaných 11 pacientov od batoliat po teenagerov do 18 rokov. „Príchod Mikuláša a jeho pomocníkov rozveselil všetky detičky a po krátkej chvíli bolo oddelenie plné smiechu a radosti,“ uviedla vedúca sestra Mgr. Elena Malatincová s tým, že detičky Mikulášovi zarecitovali básničky a všetci si spolu zaspievali.

Nemocnica vo Zvolene poskytuje lôžkovú starostlivosť pre viac ako 100 tisíc obyvateľov z okresov Zvolen, Krupina, Detva. Nemocnica vo Zvolene ročne ošetrí takmer 17 000 lôžkových pacientov, ambulantne ošetrí viac ako 120 000 pacientov, vykoná viac ako 3 500 operácií a takmer 1 000 pôrodov. Naším mottom a dlhodobým cieľom je vybudovanie modernej nemocnice s kvalitnou zdravotnou starostlivosťou a empatickým prístupom ku všetkým potrebám našich klientov,“ dodal riaditeľ nemocnice MUDr. Jozef Botka s tým, že aj takéto spríjemňovanie pobytu v nemocnici a malé obdarovanie nás všetkých teší.

Späť