Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Nová najmodernejšia technológia skvalitní zdravotnú starostlivosť pacientom chirurgického oddelenia

26.6.2015

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, má v skúšobnej prevádzke jednu z najmodernejších technológií z oblasti chirurgických nástrojov v hodnote 40 tisíc EUR. ForceTriadTM je elektrochirurgický generátor, ktorý poskytuje monopolárnu elektrochirurgickú energiu, bipolárnu energiu a „vessel selling“ energiu. Technológia prináša benefity najmä pre pacienta, pre ktorého je zákrok omnoho menej bolestivejší. Tiež sú menej poškodené tkanivá, čím sa výrazne zníži doba rekonvalescencie pacienta po operácii.

„Chirurg si mení druhy režimov, čím mení druh energie. Každá energia je vhodná na niečo iné. Napríklad monopolárna elektrochirurgická energia je vhodná na rez a koaguláciu. „Vessel selling“ energia sa používa zas na zatavenie tkanív. Na generátor je možné pripojiť celú radu nástrojov, podľa potreby chirurga,“vysvetľuje Mgr. Kupcová zo spoločnosti Covidien.

Zariadenie tiež obsahuje snímaciu technológiu nazvanú TissueFectTM, pomocou ktorej rozoznáva hrúbku a štruktúru tkaniva pred sebou a tým zabezpečuje hladkosť rezu, čo je prínos pre plynulú prácu lekára. Zároveň zariadenie dokáže zataviť a rozdeliť tkanivo tak, aby bolo čo najmenej porušené a tým zníži aj krvácanie rany. Po operácii s takýmto prístrojom takmer nevznikajú jazvy. „Špecializácie, kde sa ForceTriadTM celosvetovo využívajú, sú všeobecná chirurgia, urológia, ortopédia, ORL chirurgia, plastická chirurgia a gynekológia. Prístroj je možno ľahko aktualizovať priamo na operačnej sále a poskytnúť tak  lekárom, zdravotným sestrám a pacientom aktuálnu a najmodernejšiu technológiu spoločnosti Covidien,“ dopĺňa Mgr. Kupcová.

Chirurgické oddelenie vo Zvolene prešlo v poslednom období veľkými zmenami. Za posledný rok bolo na obnovu tohto oddelenia použitých viac ako 150 000 EUR. Prvou veľkou zmenou bolo personálne obsadenie a zmena primára. Na oddelenie prišiel primár MUDr. Dalibor Panuška, ktorý zo sebou priniesol cenné skúsenosti zo sveta a rozšíril portfólio ponúkaných služieb. Služby sa pod jeho vedením rozšírili o operácie kŕčových žíl, o ktoré je veľký záujem, ale aj akútne problémy, akými sú napríklad operácie hernií a iné, ktoré sa týkajú brušnej chirurgie. Veľká časť zákrokov dnes funguje v režime jednodňovej chirurgie. Ďalším krokom bolo prerobenie časti lôžkového oddelenia na úroveň nadštandardu. V neposlednom rade zlepšovanie služieb súvisí aj s nákupom nových technológií, ako napríklad laser, alebo energetická platforma.  Oddelenie poskytne svoje služby ročne takmer 4 000 hospitalizovaným pacientom. „Snažíme sa našim pacientom ponúknuť stále nové, bezpečnejšie, modernejšie a komfortnejšie metódy, čo samozrejme súvisí so skvalitňovaním technického vybavenia pracovísk. V tomto nastavenom trende budeme pokračovať,“  uzavrel riaditeľ nemocnice MUDr. Jozef Botka.

Späť