Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Minko Špinko zo zvolenskej nemocnice vysvetlí správne umývanie rúk

30.4.2015

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, ktorá je považovaná za bezpečnú a čistú nemocnicu sa už po piatykrát pripojí k projektu Svetovej zdravotníckej organizácie „Umývaj si ruky - zachrániš život“. Ambulantní pacienti, študenti stredných škôl, ale aj verejnosť si v utorok 5. mája od 8:00 do 14:00 hodiny v priestoroch polikliniky Nemocnice Zvolen, budú môcť vyskúšať techniku správneho umývania rúk. Najmenšie detičky zo škôlok a základných škôl príde už po druhýkrát navštíviť ich dobrý plyšový kamarát Minko Špinko, ktorý im názorne vysvetlí postup, cieľ a význam správneho a pravidelného umývania rúk. Nakoľko sa hygienické návyky nadobúdajú už v rannom detstve, Minko Špinko vyrozpráva svoj príbeh aj 6. mája o 10:00 hodine detičkám materskej školy na Hrnčianskej ulici vo Zvolene.

Utorková akcia „Deň hygieny rúk“ je určená pre zdravotnícky personál, verejnosť, študentov a ambulantných pacientov. Či techniku správneho umytia rúk skutočne zvládli, si budú môcť záujemcovia ihneď overiť pod špeciálnou UV lampou, kde sa nesprávne umyté miesta jasne zviditeľnia. „Všetci naši zdravotnícky pracovníci, ako aj náš Minko Špinko, sa tešia pozornosti hlavne zo strany malých detí. Nakoľko už v minulom roku si počas našich návštev škôl a škôlok plyšovú postavičku detičky veľmi obľúbili, hrali sa s ním a pozorne počúvali jeho výklad  a podľa jeho návodu si ruky umývali, tak sme pre nich pripravili aj sladké prekvapenie,“ uviedla vedúca oddelenia klinickej mikrobiológie Ing. Jana Krokošová.

Umývanie a dezinfekcia rúk patrí medzi najjednoduchšie spôsoby, ako zabrániť vzniku a šíreniu infekcií. „Preto sme aj tento rok pripravení privítať a naučiť každého záujemcu správny postup ako môže rýchlo a jednoduchým spôsobom predchádzať prenosu mikroorganizmov, zabrániť rozširovaniu vírusov a tým prispievať k ochrane zdravia a podpore imunity,“ dodala autorka projektu Ing. Krokošová s tým, že touto cestou by rada pozvala všetkých, ktorí sa chcú niečo naučiť a zároveň sa v tento magický dátum zabaviť.

Späť