Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Nemocnica Zvolen slávnostne otvorila zrenovované chirurgické oddelenie

3.3.2015

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, dnes slávnostne otvorila zrenovované chirurgické oddelenie. Vďaka renovácii a obstaraniu nového nábytku za takmer 50 tisíc EUR sa pacienti môžu tešiť nadštandardnému komfortu na treťom poschodí Chirurgického pavilónu.

Slávnostné prestrihnutie pásky vykonali, primár chirurgického oddelenia MUDr. Dalibor Panuška, námestník pre zdravotnú starostlivosť MUDr. Peter Časnocha a predseda predstavenstva a riaditeľ Nemocnice Zvolen MUDr. Jozef Botka, ktorý sa poďakoval pánovi primárovi MUDr. Panuškovi a jeho skvelému pracovnému kolektívu za starostlivosť o oddelenie a pacientov. Všetci prítomní ocenili, že renovácia prebehla bez väčších problémov a oddelenie sa posunulo na úroveň porovnateľnú so zahraničnými centrami. Pacienti získali kvalitnejšiu starostlivosť, lekári a zdravotný personál moderné zázemie pre ich prácu.

Celková renovácia chirurgického oddelenia trvala 5 mesiacov, kde sa nachádza 6 nových nadštandardných izieb. „V priestoroch boli vymenené podlahy a vymaľované steny. Do izieb bol zakúpený nový nábytok, postele, matrace, posteľné prádlo  a TV. Vynovené a upravené boli tiež spoločné priestory, sociálne zariadenia a kuchynka tak, aby bol zabezpečený bezproblémový bezbariérový prechod,“ uviedol riaditeľ nemocnice MUDr. Jozef Botka.

Primárovi chirurgického oddelenia MUDr. Daliborovi Panuškovi, ktorý je vo zvolenskej nemocnici od mája 2014, sa postupne daria plniť jeho plány. Vďaka zakúpeniu nového prístrojového vybavenia mohli byť zavedené nové operačné techniky z oblasti tzv. miniinvazívnej a hlavne laparoskopickej chirurgie. Konkrétne sú to napr. laparoskopické operácie hernií či už inguinálnych, alebo aj hernií v jazvách. Sú to operačné postupy, ktoré zabezpečujú pacientovi lepší pooperačný komfort a následne aj lepšiu kvalitu života, nižšie riziko recidívy ochorenia a pooperačných komplikácií,“ vysvetlil primár MUDr. Dalibor Panuška.

Chirurgické oddelenie Nemocnice Zvolen má dlhoročnú históriu. Poskytuje nadštandardnú všeobecnú chirurgickú starostlivosť, urgentnú, aj plánovanú. Na tomto oddelení je ročne hospitalizovaných viac ako 3 800 pacientov.

Späť