Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Vo Zvolene dnes začali s očkovaním detí vo veku 5 – 11 rokov

14.1.2022

Vo Vakcinačnom centre v budove Doprastavu vo Zvolene sa dnes spustilo očkovanie detí vekovej kategórie 5 - 11 rokov proti koronavírusu. Prvých 120 registrovaných detí dostalo možnosť, aby sa v sprievode zákonných zástupcov prišli dať dnes zaočkovať. Vo vakcinačnom centre vládla prijemná atmosféra, deti potešili aj klauni z o. z. Červený nos Clowndoctors.

K dnešnému dňu bolo na očkovanie zaregistrovaných 120 detí najmladšej vekovej kategórie 5 - 11 rokov. Zdravotníci pripravili aj príjemné prostredie s programom zdravotných klaunov, aby sa najmenší očkovania nebáli a dostali aj odmenu za statočnosť.

„Očkovanie stále považujeme za najspoľahlivejší spôsob, ako bojovať proti koronavírusu. Samozrejme, ide o dobrovoľné rozhodnutie každého rodiča. V priebehu dňa sme vo vakcinačnom centre privítali celkovo 115 detí. Priebeh očkovania najmladšej vekovej kategórie bol naozaj bezproblémový, rodičia boli veľmi dobre informovaní a svoje deti na očkovanie dobre pripravili. Na očkovanie detí dohliadal aj prítomný pediater,“ vysvetlila manažérka vakcinačného centra Mgr. Andrea Sopková.

Očkovanie detí od 5 rokov bude pokračovať vo zvolenskom centre aj nasledujúce dni, deti musia byť vopred registrované na portáli www.korona.gov.sk a musia prísť v sprievode svojho zákonného zástupcu. Dávka vakcíny proti koronavírusu, ktorá je podávaná deťom, je nižšia, ako pre dospelých.

Späť