Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica dostala dar pre bábätká

6.9.2021

V Nemocnici AGEL Zvolen sa ročne narodí viac ako 1200 detí, o ktoré sa obetavo starajú sestry z oddelenia neonatológie. Bábätká však okrem zdravotnej starostlivosti potrebujú v pôrodnici aj praktické veci, ktoré sa časom opotrebúvajú a je potrebné ich vymeniť. O to milší bol neočakávaný dar, ktorý novorodeneckému oddeleniu poskytla Janka Bučková.

Prostredníctvom občianskeho združenia Chcem a môžem pani Janka darovala bábätkám vo zvolenskej nemocnici pestré košieľky a obliečky na zavinovačky v hodnote 300 EUR. „Tomuto daru sme sa nielen my na oddelení, ale predovšetkým mamičky, veľmi potešili. Košieľky sú krásne, pestré. Veľmi pekne ďakujeme,“ povedala manažérka dennej zmeny Mgr. Jaroslava Dávidová z oddelenia neonatológie Nemocnice AGEL Zvolen.

V tomto roku, do začiatku septembra, sa vo zvolenskej nemocnici narodilo 803 detí a z tohto počtu bolo 408 chlapcov a 395 dievčat. August bol, dosiaľ, najsilnejším mesiacom z celého roka,  kedy prišlo na svet až  119 detí. V minulom roku sa vo zvolenskej nemocnici narodilo 1226 detí. Z tohto počtu bolo 630 chlapcov a 596 dievčat. Tradičným a už roky častým dievčenským menom, ktoré rodičia dávajú svojim dcéram je Ema a Ella, medzi chlapčenskými sa najväčšej popularite tešia  Adam či Jakub.

Späť