Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Aktuálna pandemická situácia si vo zvolenskej nemocnici vyžiadala obmedzenie činnosti detského oddelenia

17.2.2021

Nemocnica AGEL Zvolen stále rieši veľmi ťažkú pandemickú situáciu, kedy musí zabezpečiť zdravotnú starostlivosť 90 pacientom s koronavírusom a zároveň sa vysporiadať s výpadkom vyše 70 svojich kolegov. Vedenie nemocnice teda rozhodlo o dočasnom obmedzení činnosti detského oddelenia od piatku, 19. februára. Urgentná starostlivosť a detské ambulancie budú naďalej v prevádzke. V prípade, že dieťa bude vyžadovať hospitalizáciu, bude prevezené do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici.

V uplynulých dňoch sa situácia v Nemocnici AGEL Zvolen skomplikovala, pribudlo veľa pozitívnych pacientov s koronavírusom, ktorí boli privezení aj z iných častí regiónu, kde už nemocnice majú naplnené kapacity. „Aktuálne poskytujeme starostlivosť 63 pacientom s koronavírusom na bežnom lôžku. Vážny priebeh ochorenia covid-19 si u ďalších 10 vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a 17 pacientov máme s podozrením na koronavírus,“ informovala riaditeľka nemocnie Ing. Ľudmila Veselá. Keďže nemocnica eviduje aj 44 zamestnancov s koronavírusom, rozhodlo vedenie nemocnice o ďalšej organizačnej zmene.

Od piatka, 19. februára 2020 nebude v prevádzke Detské oddelenie Nemocnice AGEL Zvolen. Všetci malí pacienti budú buď prepustení do domáceho liečenia, ak to ich stav dovoľuje, alebo presunutí na hospitalizáciu do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici. Je to v záujme ich ochrany pred koronavírusom, ako aj v záujme zachovania chodu zvyšnej časti nemocnice,“ vysvetlila riaditeľka Ľ. Veselá. „Veľmi pekne ďakujeme za ochotu, ústretovosť a profesionalitu, s akou vedenie DFNsP v Banskej Bystrici k našej požiadavke pristúpilo.“

Naďalej však bude plne funkčná urgentná pohotovostná služba pre deti a aj ambulantná starostlivosť pre deti priamo vo zvolenskej nemocnici, a to na prízemí Spoločného pavilónu. V Nemocnici AGEL Zvolen naďalej platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev.

Späť