Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Nemocnica Zvolen používa vo svojom mikrobiologickom laboratóriu moderný prístroj MALDI Biotyper

26.2.2020

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, rozšírila činnosti svojho mikrobiologického laboratória o ponuku výkonov identifikácie mikroorganizmov na prístroji MALDI Biotyper, ktorého výrobcom je spoločnosť Brucker a distribútorom pre Slovenskú republiku firma BioVendor Slovakia s.r.o.. Veľkou výhodou využitia tohto prístroja je rýchlosť detekcie a identifikácie, vysoká rozlišovacia schopnosť a tiež možnosť analýzy väčšieho počtu vzoriek naraz.

Ide o vysoko spoľahlivú, presnú identifikáciu mikroorganizmov, vyžadujúcu skrátený čas vydania výsledku, čo významne prispeje k zvýšeniu kvality laboratórneho vyšetrenia a bude veľkým prínosom v antibiotickej a terapeutickej liečbe pacienta. Táto bude rýchlejšia, presnejšia a v konečnom dôsledku aj ekonomickejšia a menej zaťažujúca organizmus pacientov.

Uvedené vyšetrenia zvolenské mikrobiologické laboratórium poskytuje pre poistencov zdravotnej poisťovne Dôvera a Union. Tieto vyšetrenia spadajú pod kód výkonu 4862 „Náročné bakteriologické vyšetrenie pomocou rádioizotopov a iných metód, prípadne aj následného kultivačného a mikroskopického vyšetrenia, za každý vyšetrený materiál“ s bodovou hodnotou 1.000 bodov/vyšetrenie. 

Nemocnica Zvolen ročne vyšetrí 220.000 vzoriek, ktoré môžu byť spracované analyzátorom MALDI.

Späť