Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica čoskoro otvorí špecializované neurologické centrum. Liečiť v ňom budú aj detských pacientov

19.5.2021

Nemocnica AGEL Zvolen v rámci zlepšovania a skvalitňovania zdravotnej starostlivosti otvorí v najbližších týždňoch Centrum pre liečbu parkinsonizmu a extrapyramídových porúch. Neurologické centrum bude súčasťou nových priestorov, ktoré vznikli po prestavbe bývalej lekárne. Moderné priestory a špičkoví odborníci budú poskytovať pacientom služby na najvyššej úrovni.

Špecializované centrum na diagnostiku a liečbu tzv. extrapyramídových porúch bude zastrešovať špecialista v neurológii a súčasne neurológ pôsobiaci vo zvolenskej nemocnici MUDr. Ján Necpál. A na čo bude nové centrum zamerané? Aké ochorenia sa v ňom budú liečiť? „Pôjde o neurologické a neuropsychiatrické ochorenia, medzi ktoré patrí Parkinsonova choroba a iné druhy parkinsonizmu, rozličné typy trasu a rôzne formy hyperkinetických porúch,“ vysvetlil MUDr. Necpál, ktorý úzko spolupracuje s ďalšími extrapyramídovými centrami pôsobiacimi na Slovensku a v zahraničí.

Pôjde o ambulantnú formu liečby, okrem naliehavých prípadov a prípadov, pri ktorých bude potrebná rozsiahlejšia diagnostika či liečba, ktorá si bude vyžadovať hospitalizáciu  na neurologickom  oddelení. 

Zaujímavosťou je, že neurologické centrum bude liečiť dospelých, ale aj detských pacientov.

S rekonštrukciou bývalej lekárne, ktorá sa prerába na nové Centrum pre liečbu parkinsonizmu a extrapyramídových porúch sa začalo minulý rok v októbri  a náklady na prestavbu boli vo výške takmer 200 000 eur (bez DPH). Budú tam vytvorené 4 ambulancie s kompletným zázemím, čakárňou a  recepciou. Nemocnica AGEL Zvolen projekt realizuje aj vďaka Banskobystrickému samosprávnemu kraju, ktorý podporuje nemocnicu pri rozvojových projektoch v prospech občanov regiónu.

Späť