Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Dve zvolenské vakcinačné centrá sa zlučujú do jedného . Očkovať sa bude už len v budove Doprastavu

17.5.2021

Vakcinačné centrum Nemocnice AGEL Zvolen a Veľkokapacitné očkovacie centrum v budove Doprastavu sa zlučujú do jedného. Od 18. mája všetci registrovaní záujemcovia tak na prvú, ako aj druhú dávku vakcíny proti koronavírusu musia prísť už len do budovy Doprastavu. Uvedená zmena je výsledkom vyššej efektivity, lepšej logistiky a organizácie očkovania. Nemocnica naďalej eviduje zlepšovanie pandemickej situácie a pokles počtu pozitívnych pacientov.

„Po vzájomnej dohode s Banskobystrickým samosprávnym krajom sme pristúpili k zlúčeniu dvoch vakcinačných centier do jedného. Od zajtra bude v prevádzke už len Veľkokapacitné očkovacie centrum v budove Doprastavu. Očkovať sa bude vakcínou Pfizer/Biontech a pre druhoočkovancov ešte aj vakcínou AstraZeneca. Tam sú dostatočné kapacity priestorové, nemocnica poskytuje medicínsku súčinnosť,“ vysvetľuje riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá. Všetci, ktorí prídu na očkovanie, musia byť zaregistrovaní, a až po pridelení termínu formou SMS sa môžu dostaviť na očkovanie. Platí to aj pre sprevádzajúcu osobu pri senioroch nad 70 rokov. Tí, ktorí prídu na zaočkovanie II. dávkou, musia mať pri sebe aj potvrdenie o prvom zaočkovaní. Celkovo už číslo zaočkovaných vo Zvolene atakuje hranicu 21 000.

Oproti minulému týždňu v nemocnici znovu klesol počet pacientov s koronavírusom. „Aktuálne máme hospitalizovaných 2 pacientov, ktorí si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, 11 sú na červenom lôžku a 20 je suspektných. Zamestnancov s potvrdeným covidom nemáme k dnešnému dňu žiadneho, 7 kolegov však je na dlhodobej PN v súvislosti s prekonaným koronavírusom,“ objasnila riaditeľka nemocnice.

Nemocnica  intenzívnejšie rozbieha aj plánované operácie, za minulý týždeň ich realizovala cez 50, upozorňuje však, že z dôvodu bezpečnosti výkonu ostatných hospitalizovaných aj zamestnancov musia mať všetci, ktorí nastupujú do nemocnice na plánované operácie negatívny test na koronavírus. 

Späť