Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica uvoľňuje opatrenia. Od pondelka bude možné navštíviť hospitalizovaných pacientov

14.5.2021

Nemocnica AGEL Zvolen prechádza na zmenu režimu a uvoľňuje opatrenia. Po dlhých mesiacoch bude možné od 17. mája navštíviť v nemocnici pacientov. Každý príbuzný však bude musieť dodržať prísne pravidlá. Zmierňovanie opatrení súvisí s novým usmernením Ministerstva zdravotníctva SR. Návštevy pacientov na covidovom oddelení však zostávajú naďalej zakázané.

Nemocnica AGEL Zvolen počas celej pandemickej situácie pristupovala k opatreniam,  ktoré prijímala veľmi citlivo. Zákaz návštev pacientov bol v zlej pandemickej fáze nevyhnutný, ale nemocnica aj vtedy brala ohľad na príbuzných a práva pacientov.

Nové pravidlá sú mimoriadne pozitívnou správou tak pre pacientov, ako aj ich príbuzných, pretože sa dlhé týždne nemohli osobne vidieť. Pacientom chýbala podpora a povzbudenie od najbližších, ktorí za nimi nemohli osobne prísť. „Od pondelka 17. mája 2021 umožníme návštevy v nemocnici. Budú však platiť stanovené pravidlá, ktoré všetci príbuzní musia rešpektovať,“ vysvetľuje riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.  Návštevy príbuzného sa môžu uskutočniť v čase návštevných hodín pondelok až nedeľu od 14:00 do 17.00 hod. v maximálnom počte 2 ľudí po dobu 15 minút. „Každý návštevník musí byť buď očkovaný proti koronavírusu, alebo sa preukáže, že ochorenie covid-19 prekonal,“ doplnila riaditeľka zvolenskej nemocnice. Na odsúhlasenie návštevy pacienta bude stačiť aj preukázať sa negatívnym antigénovým testom, nie starším ako 24 hodín, alebo negatívnym PCR testom, nie starším ako 72 hodín.  Na COVID oddelení sú návštevy pacientov aj naďalej zakázané. 

Na Gynekologicko – pôrodníckom oddelení Nemocnice AGEL Zvolen je povolená sprevádzajúca  osoba pri pôrode. Taktiež za dodržania všetkých protiepidemických pravidiel a s negatívnym testom.

Späť