Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica masívne očkuje, aby sa podarilo zlepšiť pandemickú situáciu v regióne

6.4.2021

Nemocnica AGEL Zvolen v porovnaní s inými zdravotníckymi zariadeniami stále zápasí s vysokým počtom covid pozitívnych pacientov. Pozitívnou informáciou je, že Veľkonočné sviatky neznamenali veľký príjem nových pacientov, naopak, ich počet síce mierne, ale predsa len klesol. Prioritou nemocnice je vakcinácia, celkovo už aj spolu s výkonmi vo zvolenskom veľkokapacitnom očkovacom centre zaočkovali vyše 11 000 záujemcov.

„Aktuálne sa v nemocnici staráme o 62 covidových pacientov, z ktorých 43 má vírus potvrdený, 19 je suspektných. Stav 5 je tak závažný, že si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, ďalší 3 vyžadujú podporu neinvazívnej ventilácie,“ uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ing. Ľudmila Veselá. Nemocnici stále chýba 52 kolegov, avšak z dôvodu pozitivity na koronavírus sú to už len 5 zdravotníci, 2 ešte zostávajú v preventívnej karanténe. „V posledných dňoch sa ukazuje zvýšená potreba lôžok pre necovidových pacientov, ak bude pokračovať všeobecný pozitívny vývoj pandémie, veríme, že to výrazne pocíti aj naša nemocnica a budeme môcť uvažovať o opätovnej reprofilizácii časti našich 90 lôžok späť pre bežných pacientov,“ dodala riaditeľka nemocnice. Verí, že sa pozitívne prejaví aj vakcinácia verejnosti, ktorá je jediným nateraz spoľahlivým a účinným prostriedkom v boji s vírusom Sars -Cov-2.

Už 417 zamestnancov zvolenskej nemocnice bolo zaočkovaných II. dávkou vakcíny proti koronavírusu a celkovo tak vo svojom vakcinačnom centre, ako aj vo veľkokapacitnom, ktoré zriadil Banskobystrický samosprávny kraj zaočkovali zvolenskí zdravotníci takmer 11 100 ľudí.

V nemocnici stále platia prísne protiepidemické opatrenia, povinnosť nosiť vo vnútorných priestoroch respirátor FFP2 a zákaz návštev pacientov. Nemocnica ako jedna z mála pri dodržaní prísnych podmienok povoľuje  aj prítomnosť otca, či inej sprevádzajúcej osoby pri pôrode.

Späť