Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica stále v plnom nasadení v boji s koronavírusom. Zdravotníci sa starajú o takmer 70 pacientov s covid-19

29.3.2021

Hoci vo viacerých zdravotníckych zariadeniach na Slovensku zaznamenali výrazné zlepšenie vývoja pandemickej situácie, Nemocnica AGEL Zvolen je stále v plnom nasadení. Zdravotníci poskytujú starostlivosť takmer 70 pacientom s koronavírusom a nemocnici stále chýba vyše 50 kolegov, aj keď už len minimum z nich z dôvodu koronavírusu. To je už zrejme pozitívny dôsledok očkovania zamestnancov.

„K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 68 pacientom, z ktorých 57 má potvrdený koronavírus a 11 je suspektných. Stav 8 si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ing. Ľudmila Veselá. Dôvodom stále relatívne vysokého čísla pacientov s koronavírusom je hlavne výpomoc nemocnice okolitým zdravotníckym zariadeniam v Šahách, Žiline či DSS Krupina.  „K dispozícii z dôvodu PN alebo OČR stále nemáme 54 našich kolegov, pozitívnou správou ale je, že len 5 majú potvrdený koronavírus a len jeden je v karanténe. V tomto smere sme zaznamenali výrazné zlepšenie,“ dodala Ing. Veselá.  Už 415 zamestnancov zvolenskej nemocnice bolo zaočkovaných II. dávkou vakcíny proti koronavírusu a celkovo tak vo svojom vakcinačnom centre, ako aj vo veľkokapacitnom, ktoré zriadil Banskobystrický samosprávny kraj zaočkovali takmer 9100 ľudí.

Nemocnica za minulý týždeň vykonala 447 PCR testov, 36 šetrných testov zo slín. Zo 764 antigénových testov bol pozitívny len jeden.  V nemocnici stále platia prísne protiepidemické opatrenia, povinnosť nosiť vo vnútorných priestoroch respirátor FFP2 a zákaz návštev pacientov.  V prípadoch, že príbuzný dodrží všetky nariadenia, je možné povoliť aj prítomnosť otca, či inej sprevádzajúcej osoby pri pôrode.

Späť