Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Situácia vo zvolenskej nemocnici je naďalej vážna

1.3.2021

Nemocnica AGEL Zvolen stále rieši veľmi vážnu pandemickú situáciu, poskytuje zdravotnú starostlivosť takmer 80 pacientom s koronavírusom a musí sa vysporiadať s výpadkom takmer 70 zdravotníkov. Naďalej je zatvorené detské oddelenie, nemocnica vykonáva len akútnu zdravotnú starostlivosť a pomáhajú aj vojaci Ozbrojených síl SR.

„K dnešnému dňu evidujeme 65 hospitalizovaných pacientov s koronavírusom na štandardných lôžkach, 8 pacientov si vyžaduje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, 6 sa nachádzajú na JIS,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá. V posledných dňoch aj v tejto nemocnici zaznamenali vážny priebeh koronavírusu aj u mladších vekových kategórií.

„Stále nám chýba celkovo 65 zamestnancov, 15 z nich je covid pozitívnych,“ dodala Ľ. Veselá. Už 57% všetkých zamestnancov absolvovalo očkovanie I. aj II. dávkou vakcíny proti koronavírusu, ďalší budú zaočkovaní po uplynutí doby po prekonaní koronavírusu, resp. po návrate z PN či OČR.

V nemocnici stále platia prísne protiepidemiologické opatrenia, všetci pacienti pri prijímaní do nemocnice absolvujú aj antigénový, aj PCR test, nie sú možné návštevy pacientov a otec pri pôrode môže byť rovnako len pri rešpektovaní a absolvovaní prísnych opatrení.

Nemocnica je oficiálnym vakcinačným centrom, záujemcovia o očkovanie sa musia registrovať prostredníctvom portálu www.korona.gov.sk. Rovnako je možné sa dať v nemocnici otestovať na koronavírus, a to bezplatným antigénovým testom alebo PCR testom. Mobilné odberové miesto aktuálne pracuje osem hodín denne, šesť dní v týždni. 

Späť