Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica zatiaľ pandemickú situáciu zvláda

8.2.2021

Nemocnica AGEL Zvolen zatiaľ pandemickú situáciu zvláda a vedeniu nemocnice sa darí udržať chod nemocnice i napriek vysokému počtu hospitalizovaných pacientov s koronavírusom covid-19 a výpadku zamestnancov. Nemocnica vďaka organizačným opatreniam opäť zvýšila počet reprofilizovaných lôžok. Zdravotnícke zariadenie je aj oficiálnym vakcinačným centrom, zaočkovali už väčšinu zamestnancov, ktorí o očkovanie prejavili záujem.

„K dnešnému dňu evidujeme 54 hospitalizovaných pacientov s koronavírusom na štandardných lôžkach, 5 si vyžadujú pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a 4 sú suspektní,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá. V nemocnici realizovali ďalšie organizačné zmeny, vďaka nim sa rozšíril počet lôžok pre pacientov s koronavírusom o 10. „Celkovo máme k dispozícii 90 reprofilizovaných lôžok,“ dodala Ing. Veselá.

Aktuálne má nemocnica výpadok až 62 zamestnancov. „Z nich 32 má koronavírus  a ďalší traja sú v karanténe. Snažíme sa však udržať tak chod nemocnice, ako aj vakcinačného centra a mobilného odberového miesta,“ informovala riaditeľka nemocnice.

V rámci očkovania už nemocnica zaočkovala 362 svojich zamestnancov prvou dávkou vakcíny, 147 zamestnancov už absolvovalo aj vakcináciou druhou dávkou. Nemocnica je oficiálnym vakcinačným centrom, záujemcovia o očkovanie sa musia registrovať prostredníctvom portálu www.korona.gov.sk.

V Nemocnici AGEL Zvolen naďalej platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev. Po splnení podmienok je možný pobyt otca pri pôrode. Nemocnica realizuje vzhľadom na aktuálnu situáciu len urgentnú zdravotnú starostlivosť, plánované operácie sú odložené. 

Späť