Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Nemocnica AGEL Zvolen robí všetko pre zvládnutie pandemickej situácie

30.11.2020

Nemocnica AGEL Zvolen sa snaží robiť všetko preto, aby aj v čase pandémie koronavírusu zostal jej chod zachovaný a čo najmenej musela obmedziť chod jednotlivých oddelení. Vzhľadom na vyšší počet covid pozitívnych pacientov, nemocnica pre nich vyčlenila ďalšie lôžka. Naďalej funguje mobilné odberové miesto na bezplatné antigénové testovanie, ako aj na PCR testy a v nemocnici platí zákaz návštev.

„K dnešnému ránu evidujeme 36 covid pozitívnych zamestnancov, jedného máme v karanténe. Na covid oddelení poskytujeme zdravotnú starostlivosť za prísnych protiepidemiologických opatrení 32 pacientom, 3 si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a 11 je suspektných,“ uviedla riaditeľka nemocnice Ing. Ľudmila Veselá. Nemocnica má k dispozícii 36 reprofilizovaných lôžok, ale vzhľadom na aktuálne počty vyčlenila ďalších 10 na ošetrenie covid suspektných pacientov. ,,Boli sme nútení aj čiastočne redukovať plánovanú operáciu, po zlepšení situácie sa samozrejme vrátime do normálu,“ doplnila riaditeľka. Nemocnica za uplynulý týždeň vykonala na mobilnom odberovom mieste 514 PCR testov, z nich 34 bolo pozitívnych. Ďalších 551 záujemcov bolo otestovaných bezplatne antigénovými testami, 17 z nich malo pozitívny výsledok.

Späť