Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Nemocnica AGEL Zvolen pracuje v rovnakom režime ako pred pandémiou. Operácie sa nerušia a sprevádzajúca osoba môže byť stále za prísnych hygienických opatrení pri pôrode

20.11.2020

Hoci sa nielen Slovensko, ale aj celý svet už mesiace trápi s novým vírusom COVID-19 a v rámci bezpečnosti boli zavádzané aj obmedzujúce opatrenia, v Nemocnici AGEL Zvolen majú pacienti aj naďalej oporu. Lekárska starostlivosť nie je obmedzovaná a je stále plne poskytovaná.

Zdravotnícky personál, cez 130 lekárov a takmer 250 praktických sestier, je vyťažený a nepoľavuje ani v týchto dňoch. V tomto roku bolo do konca septembra uskutočnených 945 plánovaných a 1241 akútnych operácií. K tomuto počtu ešte treba pripočítať 397 operačných úkonov počas bežných služieb lekárov. „Nemocnica AGEL Zvolen aj v týchto dňoch napriek stúpajúcej krivke počtu COVID-19 pozitívnych pacientov v regióne robí všetko pre to, aby všetci občania mali prístup k potrebnej zdravotnej starostlivosti,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá. Ambulancie, lôžkové oddelenia aj operatíva pokračujú vo svojej činnosti, čo vyvoláva veľký nápor na ľudské zdroje. ,,Máme samozrejme aj nakazených zamestnancov a zamestnancov v karanténe, zabezpečujeme tiež odberové miesto pre PCR testy pacientov s COVID passmi a antigénové testovanie každý pracovný deň počas 4 hodín. Zabezpečili sme pre svojich zamestnancov a ich príbuzných plošné testovanie antigénovými testami v oboch kolách plošného testovania,“ dodáva riaditeľka.

„Ďakujeme všetkým pacientom a obyvateľom Zvolena a okolia za porozumenie a trpezlivosť. Naďalej budeme robiť všetko, čo je v našich silách, aby každý pacient mohol navštíviť lekára vtedy, kedy je to pre neho potrebné a nutné,“ uviedla Ľ. Veselá na záver.

Späť