Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Vo zvolenskej nemocnici dnes oslavuje ,,svoj deň“ viac ako 130 lekárov

1.10.2020

Sú tu pre nás vtedy, keď sme chorí a je nám najťažšie. Obetavo sa o nás starajú a robia všetko možné aj nemožné, aby nám, pacientom, pomohli a aby nám uľavili. Ich práca je mimoriadne náročná, vyžaduje si stopercentné sústredenie, profesionalitu, ale aj veľkú mieru ľudskosti. Byť lekárom je celoživotné poslanie a práve im patrí dnešný Medzinárodný deň lekárov. V Nemocnici AGEL Zvolen pracuje viac ako stovka lekárov, ktorí sa denne starajú o to najdôležitejšie, čo máme – o naše zdravie.

Vo zvolenskej nemocnici poskytujú zdravotnú starostlivosť so spádovým územím 120-tisíc obyvateľov. Celkovo tu pracuje 133 lekárov, z toho takmer o 20 prevažujú ženy. ,,Viacero z nich pracuje u nás celé desaťročia, máme dokonca aj pána doktora, ktorý u nás robí celých 54 rokov,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá, MBA. Situácia v zdravotníctve je však taká, že aj v Nemocnici AGEL Zvolen im posily chýbajú aj napriek tomu, že tento rok zamestnali už 15 lekárov. ,,Momentálne by sme do svojho tímu potrebovali špecialistov, a to internistu, kardiológa, gastroenterológa a rádiológa,“ vysvetľuje riaditeľka.

MUDr. Zuzana Krčíková, primárka Pediatrického oddelenia Nemocnice AGEL Zvolen, výber svojho povolania neľutuje: „Ani som netušila, aké náročné to v niektorých momentoch môže byť. Práca lekára je veľmi zodpovedná, niekedy stačí malé pošmyknutie a život pacienta visí na vlásku. Ale napriek všetkým negatívam vyplývajúcim z tohto povolania nám prináša povzbudenie do ďalšej práce a snaženia každý, už len malý úspech. Nám ako pediatrom stačí aj krátky úsmev na detskej tváričke, ktorý pre nás znamená veľkú vďaku za vynaložené úsilie a prebdené noci. Naším spoločným cieľom je navrátiť detskému pacientovi čo najplnohodnotnejší život - život bezstarostného dieťaťa.“ Jej kolegyňa zo zvolenskej nemocnice, MUDr. Alžbeta Oťapková, lekárka Rádiologického oddelenia Nemocnice AGEL Zvolen, ju dopĺňa: „Odmalička som obdivovala prácu lekárov. Povolanie lekárky som si vybrala, pretože ma fascinovalo ľudské telo a štúdium medicíny mi prišlo ako najlepšia možnosť spoznávať ho, a zároveň byť užitočnou pre spoločnosť. Pomoc pacientovi správne určenou diagnózou je pre mňa najväčším zadosťučinením.“

Všetkým lekárom bez ohľadu na vek, špecializáciu, miesto výkonu práce, pohlavie dnes patrí za nás všetkých veľké ďakujem.

Nemocnica AGEL Zvolen je jedným z najvýznamnejších poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v regióne. Odbornú zdravotnú starostlivosť poskytuje pacientom na 17 lôžkových oddeleniach a iných pracoviskách vyšetrovacích a liečebných zložiek, 3 jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) a v 30 ambulanciách.   

Späť