Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica významne rozšírila kapacitu interného oddelenia

3.9.2020

Nemocnica AGEL Zvolen operatívne zareagovala na aktuálne potreby pacientov a v rámci zvyšovania kvality svojich služieb významným spôsobom zvýšila kapacitu tamojšieho Interného oddelenia až na 80 lôžok.

,,Interné oddelenie funguje v nemocnici od  roku 1942, kedy vznikol pôvodný spoločný pavilón a dnes je to naše základné oddelenie. Do marca sme mali len 32 lôžok a päť lôžok JIS, ale od marca sme urobili efektívne reštrukturalizácie aj s  Geriatrickým oddelením a dnes ponúkame našim pacientom až 80 lôžok a päť lôžok JIS,“ vysvetľuje zmeny námestník pre zdravotnú starostlivosť Nemocnice AGEL Zvolen Ján Haško. Tieto zmeny si vyžiadal život, chod nemocnice, ale tiež snaha pritiahnuť do nemocnice mladých lekárov. ,,Najčastejšie diagnózy, s ktorými sú pacienti prijímaní na interné oddelenie je vysoký tlak, ischemická choroba srdca, zápalové ochorenia, teda kompletné portfólio internistických diagnóz,“ dodáva J. Haško.

Trend v tejto oblasti vôbec nenasvedčuje, že by sa celkový zdravotný stav obyvateľstva zlepšoval, hoci každý z nás má túto možnosť z časti aj vo svojich rukách. Stačila by zmena životného tempa, životosprávy, obezita a stres a mnohým diagnózam by sa dalo predísť. To sú hlavné príčiny, prečo pacientov na internom oddelení pribúda. A tiež podceňovanie ochorení o dlhodobé váhanie, či navštíviť lekára. ,,Zloženie našich pacientov je 60:40 v prospech mužov, prevažne ide o vekovú kategóriu seniorov. Minulý rok sme hospitalizovali na internom oddelení 1400 pacientov, 450 na JIS. Dnes máme v priemere 250- 280 pacientov mesačne,“ dodáva námestník J. Haško.

Späť