Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Vo zvolenskej pôrodnici sa počas polroka narodilo takmer 600 bábätiek

16.7.2020

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Nemocnici AGEL Zvolen je neustále vyhľadávaným miestom, kam prichádzajú rodiť budúce mamičky zo širokého okolia. Počas prvých šiestich mesiacov sa tu narodilo 583 detičiek, z toho 304 chlapcov a 279 dievčat.

Na začiatku obdobia epidémie koronavírusu sa znížil počet pôrodov žien, ktoré pochádzali z mimo spádového územia, avšak možnosť rodiť aj so sprievodom od 15. apríla dorovnala ,,zameškaný“ počet pôrodov s minulým rokom. Z toho dôvodu bolo v prvom polroku 2019 iba o 25 pôrodov viac. Najviac bábätiek sa narodilo v marci, v máji a v júni, kedy ich počet prekročil stovku. V máji zvolenská nemocnica dokonca privítala na svet aj dvojičky.

Pôrodnica vo zvolenskej nemocnici patrí v regióne banskobystrického samosprávneho kraja k  pôrodniciam s najvyššou pôrodnosťou. Vedenie nemocnice neustále hľadá prostriedky na udržanie a zvýšenie komfortu a bezpečnosti mamičiek a ich detí. V uplynulých dvoch rokoch tak do rekonštrukcie lôžkových jednotiek, ako aj ambulantných a prevádzkových priestorov investovala takmer 650 tisíc eur. ,,Jednou z našich priorít je neustále zvyšovanie štandardu poskytovaných služieb a komfortu pre mamičky, k tomu prispela aj kompletná rekonštrukcia lôžkového oddelenia,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá, MBA.

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie poskytuje pre mamičky aj možnosť predpôrodných kurzov. Od začiatku júna boli kurzy obnovené a tehotné ženy aj so svojimi partnermi ju môžu navštíviť každú stredu, je potrebné objednať sa priamo o pôrodnej asistentky, ktorá tento kurz realizuje na telefónnom čísle 045/5201 664.

Späť