Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

V Nemocnici Zvolen sa v roku 2020 narodilo už 500. dieťatko

9.6.2020

V piatok 5. júna privítala zvolenská pôrodnica už päťsté bábätko narodené v roku 2020. Malá Terezka sa narodila 35-ročnej mamičke Monike zo Zvolena, obe sú zdravé a spokojné a aj napriek tomu, že sa im v nemocnici páčilo, tešia sa domov na ocka a veľkého brata Peťka (10 rokov).

Hoci Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, nevníma novorodeniatka len z pohľadu čísel, v poradí päťsté narodené bábätko si predsa len zaslúži pozornosť. Od začiatku roka sa k dnešnému dňu narodilo 513 detí, z toho 273 chlapcov a 240 dievčatiek. Na začiatku obdobia epidémie koronavírusu sa znížil počet pôrodov žien, ktoré pochádzali z mimo spádového územia, avšak možnosť rodiť aj so sprievodom od 15. apríla dorovnala ,,zameškaný“ počet pôrodov s minulým rokom.

V roku 2019 mali v Nemocnici Zvolen 500-tý pôrod o dva dni skôr, teda 3. júna. Pôrodnica vo zvolenskej nemocnici patrí v regióne banskobystrického samosprávneho kraja k  pôrodniciam s najvyššou pôrodnosťou. Ročne sa v nej narodí asi 1300 novorodencov. Vedenie nemocnice neustále hľadá prostriedky na udržanie a zvýšenie komfortu a bezpečnosti mamičiek a ich detí. V uplynulých dvoch rokoch tak do rekonštrukcie lôžkových jednotiek, ako aj ambulantných a prevádzkových priestorov investovala takmer 650 tisíc eur. ,,Jednou z našich priorít je neustále zvyšovanie štandardu poskytovaných služieb a komfortu pre mamičky, k tomu prispela aj kompletná rekonštrukcia lôžkového oddelenia,“ hovorí riaditeľka nemocnice Ing. Ľudmila Veselá, MBA.

Na fotografiách gratulácia riaditeľky nemocnice Ing. Ľudmily Veselej, MBA, lekárky novorodeneckého oddelenia MUDr. Kataríny Golianovej, vrchnej sestry gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Mgr. Kataríny Farbiakovej  a manažérka dennej zmeny novorodeneckého oddelenia Jaroslava Dávidová , ktorí mamičke odovzdali plienkový kočík s oblečením a hračkami, a ešte viac plienok 😊

Blahoželáme šťastným rodičom, ale aj Peťkovi k narodeniu krásnej sestričky.

Späť